Loading...
AUTEUR / SPREKER 2017-06-20T10:52:31+00:00

Auteur / Spreker

Naast animatiefilmmaker ben ik ook ervaringsdeskundige in onhandig zijn. Ja echt! Of je ook een goede ondernemer kunt zijn als je een beetje (of misschien wel heel erg) onhandig bent, vertel ik je in mijn boek ‘Ondernemend én Onhandig’. Over die onhandigheid – en de lessen die ik hiervan leerde – spreek ik ook op netwerkborrels en events.

BOEK: ONDERNEMEND ÉN ONHANDIG

Toen ik in november 2014 werd benaderd om te spreken op TEDxBreda, danste ik door de kamer van blijdschap. Maar al snel sloeg de paniek toe, want waar moest het over gaan?

In mijn blog schreef ik af en toe over mijn onhandige prestaties, plus de lessen die ik daarvan leerde. Het viel me op dat ik meer reacties van lezers kreeg als ik mij kwetsbaar opstelde. Kennelijk waren die onhandige acties een feest der herkenning! Ik sprak hierover op TEDx, ondertussen werd de aanleiding voor dit boek duidelijk. En hoe meer ik erover nadacht, hoe meer ik overtuigd raakte van de noodzaak. Want er zijn veel te weinig boeken over falen. Ook mislukkingen worden niet vaak gedeeld. Terwijl je daar juist zo ontzettend veel van kunt leren!

In dit boek vind je 18 onhandige anekdotes. Zo reed ik met mijn eigen auto over mijn enkel. Best knap. En onhandig. Ook lees je hoe ik een opdracht van mijn droomklant verpestte, hoe ik de eerste kus van mijn grote liefde niet meer herinner en hoe ik een limousine en mijn rode loper-moment miste.

In Ondernemend én Onhandig zet ik al mijn schaamte opzij en ga met mijn billen bloot. Maar ik vertel je vooral welke lessen ik leerde. Lessen die voor mij als ondernemer nog steeds waardevol zijn. Je zult zien dat onhandig zijn een hele menselijke eigenschap is; zelfs voor succesvolle ondernemers.

Koop je jouw exemplaar hier, dan krijg je een uniek, door mij gesigneerd exemplaar thuisgestuurd!

Eerst een kijkje in het boek
Wil je eerst mijn vroegste herinnering lezen? Die gaat over de troetelbeertjes die ik vond tussen de wolken, en welke invloed die ontdekking op mijn leven had.

Raimke als spreker

In 2013 werd ik uitgeroepen tot Jonge MKB’er van het jaar. Tijdens de wedstrijd, waarin ik verschillende keren mocht presenteren, kreeg ik de smaak van het spreken te pakken. Vorig jaar stond ik dus al op het podium van TEDxBreda waar ik vertelde hoe ik met mijn eigen auto over mijn enkel reed. Het filmpje kun je hieronder bekijken!

Ook werd ik gevraagd om tijdens een event van de Kamer van Koophandel aan een groep van 600 startende ondernemers te vertellen over samenwerkingen, en hoe ik daar een succes van weet te maken. Ik vind dat hartstikke leuk om te doen.

Ik spreek dus graag. Van een gastcollege of netwerkborrel tot een grote bijeenkomst voor (startende) ondernemers: mijn verhaal wordt op geanimeerde wijze verteld.

Overweeg je om mij toe boeken als spreker? Ik vertel je graag meer over het boek en mijn sprekerservaring. Bel me op 06 – 10 723 953 of stuur een e-mail naar info@raimke.com.

Dat Raimke een bevlogen en getalenteerde animatrice is wist ik al en had ik al ervaren. Maar dat ze als spreekster voor volle zalen eenzelfde Raimke weet neer te zetten was een openbaring: getalenteerd en met passie.

Daarbij liet ze me in Den Bosch tijdens de KvK-dag in de Brabanthallen, zien hoe veel lef ze heeft door zich zo kwetsbaar op te stellen, tijdens haar betoog over ‘onhandigheid’ op het podium.

Marcel van den Broek, Motion-ID