De kleine Kraai met blote billen

'Mijn nichtje van 2 jaar en neefje van 3 jaar vragen elke keer als ze bij ons komen logeren naar dit boekje. Het is een groot succes. Prachtige illustraties en een mooi en leerzaam verhaal.'

Het verhaal

Op de billen van kleine Kraai groeien geen veertjes, dus gaat hij samen met zijn moeder op zoek naar een oplossing, voor dit probleem.

Een verhaal geschreven speciaal voor kinderen van drie tot zeven jaar. Het belangrijkste thema van de film/het prentenboek is zelfacceptatie. De motivatie om het verhaal te schrijven was 'zoveel mogelijk jonge kinderen een lach op hun gezicht bezorgen'.

In de prijzen

In juni 2008 studeerde Raimke af aan kunstacademie AKV St. Joost in Breda met een project bestaande uit een prentenboek en een korte animatiefilm voor jonge kinderen.

Daarna ging het snel met de animatie. Zo werd 'De kleine Kraai met blote billen winnaar van de VERS publieksprijs Cinekid 2008 en won de Kinderjuryprijs Kinderfilmfest Kyoto 2009.

Daarnaast zagen vele duizende kinderen de animatie op meer dan 40 internationale (kinder)filmfestivals, waaronder Berlinale 2009 (waar Raimke genomineerd was voor een Gouden Beer). 

In 2009 verkocht Raimke ook de Franstalige rechten van de film aan Films du Preau. Ook zijn er gesprekken gevoerd met film- en televisieproducten in Nederland.

Het prentenboek 'De kleine Kraai met blote billen' is te koop bij o.a. Bol.com

Animatie:

Concept en uitvoering: Raimke van den Beemt-Groothuizen
Geluid: 
Johan van de Wiel (Flow-Jo)
Stem kleine Kraai: 
Fouad Dani
Zangeres: Stacey Kerseboom
Stem intro tune: Celina Deelen

Franstalige rechten: Films du Preau

Prentenboek:

Schrijver en illustrator: Raimke van den Beemt-Groothuizen
Uitgeverij: De schildpad en de maan

Stel je vraag aan Raimke!

Bel of e-mail voor meer informatie over animaties, de lezing 'On(der)wijs onderschat' en trainingen. Raimke staat je graag te woord.

Raimke Groothuizen

Animatiefilmmaker, trainer, spreker

06 107 239 53 info@raimke.com Van maandag t/m vrijdag een reactie binnen 24 uur. Contact opnemen