Embrace your clumsiness and live an awkward life

'Raimke shares stories from her clumsy life and instead of being ashamed of that, she embraces it and turns it into an asset. Her stories spark laughter and to look at our own clumsiness in a different way.'

November 2015 was het moment dat ik met de hele wereld mijn verhaal mocht delen. Een verhaal over het omarmen van je onhandigheid en het juist inzetten als een tool om te verbinden met anderen. 

Twee jaar ervoor had ik naar datzelfde podium gekeken en mezelf de belofte gemaakt dat ik daar ooit wilde staan. Het jaar erna werd ik benaderd, dus had ik een jaar de tijd om me voor te bereiden op mijn '18 minutes of fame'.

Graag wilde ik een positief verhaal vertellen op mijn eigen geanimeerde wijze. Hiervoor koos ik als onderwerp 'onhandig zijn', dat is een soort rode draad door mijn leven. 

Onhandigheid zijn brengt mij in de meest ongemakkelijke en gekke situaties. Maar in plaats van me daarvoor schamen, heb ik mijn eigen onhandigheid volledig omarmd.

Omdat ik een jaar ter voorbereiding had, wilde ik een boek schrijven over het onderwerp 'onhandigheid'. Mijn uitgeverij vond dat een goed plan, dus ik kon aan de slag.

Datzelfde jaar bleek ik (gewenst) zwanger van mijn dochter en mijn schrijfplannen gingen in rook op. Uiteindelijk stond ik 8 maanden zwanger op het podium van TEDxBreda en nog steeds krijg ik daar leuke reacties op.

P.S. Het boek is er een jaar later alsnog gekomen. Ondernemend én Onhandig is te koop bij o.a. Bol.com

Stel je vraag aan Raimke!

Bel of e-mail voor meer informatie over animaties, de lezing 'On(der)wijs onderschat' en trainingen. Raimke staat je graag te woord.

Raimke Groothuizen

Animatiefilmmaker, trainer, spreker

06 107 239 53 info@raimke.com Van maandag t/m vrijdag een reactie binnen 24 uur. Contact opnemen