Het bijzondere verhaal van de 'koekieplant'

 12/09/2019

Er was eens een meisje dat overduidelijk geen groene vingers had. Terwijl haar ouders in een huis vol weelderige kamerplanten woonden. Het meisje was opgegroeid met de meest prachtige planten en wilde die ook in haar huis.

Dus ze laadde haar karretje bomvol bij het tuincentrum en keek tevreden naar haar buit. Helaas vergat ze de planten drinken te geven. En een huiskamer vol dorre bruine plantenlijkjes was het gevolg.

Haar ouders zeiden dat ze het maar moest opgeven. In de volle overtuiging dat ze nooit een plant in leven zou kunnen houden, kocht ze maar wat nep-planten. 

Vertrouwen

Een goede vriendin wist van deze overtuiging. Toch had de vriendin wel vertrouwen en om de zoveel tijd gaf ze haar een plant. (Meestal van het niet-zo-dorstige soort.) Die het meisje toch onbedoeld vakkundig wist te verwaarlozen.

‘Mijn pannenkoekenplant heeft baby’s gekregen, wil je er ook een?’ zei de goede vriendin. ‘Je weet toch dat ik alle planten altijd dood laat gaan?’ sputterde het meisje tegen. ‘Probeer hem gewoon in leven te houden, ik vertrouw erop dat jij dat kunt.’ 

Het meisje gaf de baby-plant een donker plekje in de buurt van de kraan. Door de strategische plek, kreeg de plant geregeld te drinken. De plant ging niet dood, maar groeide ook niet.

Aandacht

Om te vieren dat de plant na een half jaar nog steeds in leven was, gaf ze hem een naam: Koekieplant. Ze groette de plant iedere ochtend en besloot de plant af en toe voor het raam te zetten.

De plant genoot zichtbaar en begon langzaam te groeien en kreeg steeds meer blaadjes. Het meisje genoot op haar beurt van de tevreden plant. En ze besloot hem een centrale plek te geven in de huiskamer. 

De plant groeide uit tot een volwaardige pannenkoekenplant en stond maar wat graag in de aandacht. Het meisje besefte zich dat haar jarenlange overtuiging niet klopten en dat: ’Alles wat je aandacht geeft, groeit.’

 

Meer berichten

Korte introductie betreft gerelateerd nieuws

Hoe je meer impact maakt door je klant als held neer te zetten

Heb jij weleens een nieuw product of een nieuwe dienst ontwikkeld? Hier ben je als ondernemer vervolgens behoorlijk enthousiast over. Beg...

Zit er ook een sluipschutter in jouw systeem?

Loop jij al tijden rond met het idee voor een boek, maar ontbreekt het je aan de tijd om te schrijven? Heb je een cursus fotografie gedaa...

Wat je moet weten als je overweegt een animatiefilmpje te laten maken

Animatiefilmpjes, ze immens populair. Een groot deel van de reclames op televisie zijn geanimeerd, maar ook online schieten animaties als...

Stel je vraag aan Raimke!

Bel of e-mail voor meer informatie over animaties, de lezing 'On(der)wijs onderschat' en trainingen. Raimke staat je graag te woord.

Raimke Groothuizen

Animatiefilmmaker, trainer, spreker

06 107 239 53 info@raimke.com Van maandag t/m vrijdag een reactie binnen 24 uur. Contact opnemen