Over Raimke.

Wie is Raimke?

Ik ben een verbinder. Met mijn werk verbind ik mensen in alle lagen van de organisatie met elkaar. Animaties maken communicatie helder; ze geven letterlijk zicht op de boodschap. Mijn lezingen en trainingen gaan over samenwerking en een nieuwe manier van kijken. Ontdekken wie je bent, wat je aan elkaar hebt en in beweging komen is mijn doel.

Ondernemend

Als ik iets aanpak, dan doe ik het goed. Zó goed zelfs dat ik er verschillende onderscheidingen mee in de wacht sleepte. Ik was nog starter toen ik Jong MKB'er van het Jaar 2013 werd. Daarna werd ik tot twee keer toe genomineerd voor de Viva400-award 'Creatieven'. Ik ben auteur van het boek 'Ondernemend én Onhandig'.

Mijn animatiefilm 'De kleine Kraai met de Blote Billen' werd bekroond met de VERS publieksprijs van Cinekid 2008 en de Kinderjuryprijs Kinderfilmfest Kyoto 2009. Hij werd vertoond op meer dan veertig internationale filmfestivals, genomineerd voor een prijs op het filmfestival van Berlijn en ik verkocht er de Franstalige rechten van. Met recht een product om trots op te zijn! Intussen is mijn onderneming alleen maar gegroeid. Ik bied organisaties de mogelijkheid hun communicatie te verbeteren met animatiefilms, presentaties, lezingen en trainingen.

Raimke van den Beemt-Groothuizen van RAIMKE | Animatie + Presentatie
Raimke is spreker op het Kamer van Koophandel evenement in Den Bosch

Alles tegelijk graag

Ik doe graag veel tegelijk. Daarom ben ik naast mijn veelzijdige onderneming werkzaam als docent Communicatie aan de Avans Hogeschool in Breda. Lezingen geven vind ik ontzettend leuk, dus toen ik gevraagd werd om een TEDtalk te geven tijdens TEDxBreda zei ik enthousiast 'ja!'. Daarnaast heb ik met veel plezier een aantal lezingen gegeven voor 500 ondernemers tijdens een Startersdag van de Kamer van Koophandel. Ik ben bedenker, oprichter en voorzitter van netwerkorganisatie Hey MKB, omdat ik graag de verbinding met andere ondernemers aanga. Zei ik al dat ik graag veel tegelijk doe?

Commercieel

Ik denk met mijn klanten mee over hun bedrijf. De manier waarop diverse lagen in een organisatie met elkaar communiceren heeft direct invloed op de haalbaarheid van managementdoelen, op kosten die gemaakt worden, op klanttevredenheid en dienstverlening. Goede interne communicatie is van groot commercieel belang!

Raimke werkt aan een animatie achter haar computer en gebruikt een tekentablet
Raimke is voorzitter van Hey MKB Breda en kijkt de zaal in

Creatief

Ik ben een visueel ingesteld mens. Ik denk in (bewegende) beelden, vormen en kleuren en bekijk de wereld door mijn eigen, unieke bril. Met de kunstacademie in Breda breidde ik mijn palet aan beeldende mogelijkheden uit, onder andere met animatie. Daarna deed ik de verkorte PABO-opleiding en ik behaalde mijn Master in Animation. Ik combineerde creativiteit en onderwijs als animatiedocent aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Vorm, kleur en beeld stel ik in dienst van de inhoud; het zijn de middelen waarmee ik mijn eigen verhalen en vooral die van anderen vertel. Persoonlijke verhalen of zakelijke informatie, commerciële boodschappen of interne communicatie: ik vertel het op zo'n manier dat de ontvanger het begrijpt en... in beweging komt.

Stel je vraag aan Raimke!

Bel of e-mail voor meer informatie over animaties, trainingen en lezingen. Raimke staat je graag te woord.

Raimke Groothuizen

Animatiefilmmaker, trainer, spreker

06 107 239 53 info@raimke.com Van maandag t/m vrijdag een reactie binnen 24 uur. Contact opnemen