De kleine Kraai met blote billen

De (inter)nationaal bekroonde korte animatiefilm voor jonge kinderen

Het verhaal

Op de billen van kleine Kraai groeien geen veertjes, dus gaat hij samen met zijn moeder op zoek naar een oplossing, voor dit probleem.

Een verhaal geschreven speciaal voor kinderen van drie tot zeven jaar. Het belangrijkste thema van de film is zelfacceptatie. De motivatie om het verhaal te schrijven was 'zoveel mogelijk jonge kinderen een lach op hun gezicht bezorgen'. 

In de prijzen

In juni 2008 studeerde Raimke af aan kunstacademie AKV St. Joost in Breda met een project bestaande uit een prentenboek en een korte animatiefilm voor jonge kinderen. 

Daarna ging het snel met de animatie. Zo werd 'De kleine Kraai met blote billen winnaar van de VERS publieksprijs Cinekid 2008 en won de Kinderjuryprijs Kinderfilmfest Kyoto 2009. Daarnaast zagen vele duizende kinderen de animatie op meer dan 40 internationale (kinder)filmfestivals, waaronder Berlinale 2009 (waar Raimke genomineerd was voor een Gouden Beer).

 

Concept en uitvoering: RAIMKE
Geluid: 
Johan van de Wiel (Flow-Jo)
Stem kleine Kraai:
Fouad Dani
Zangeres: Stacey Kerseboom
Stem intro tune: Celina Deelen

 

Gerelateerde diensten

Korte introductie betreft gerelateerde diensten

Animatiefilm

Resultaat met een helder verhaal

Maak je boodschap letterlijk inzichtelijk met een effectieve animatie of presentatie. Een visuele weergave maakt informatie begrijpelijk en zorgt ervoor dat de boodschap beter wordt onthouden. Het maakt de informatie bovendien kort en bondig, zodat de ontvanger niet aan 'informatiemoeheid' hoeft ...

Ervaring van de klant

Korte introductie betreft gerelateerde referenties

"Mijn doel was om meer interactie te krijgen met de groep. Door de hulp van Raimke wist ik heel snel hoe ik nog beter kan."

Raimke was mijn presentatiecoach ter voorbereiding van een lezing. Mijn doel was om meer interactie te krijgen met de groep en om mensen echt met n...

Ard Wesel Ard Wesel Solutions
Ard Wesel,

Ard Wesel Solutions

"Een helder verhaal dankzij helder beeld, omschrijft precies zoals ik Raimke tijdens onze samenwerking heb leren kennen. "

Complexe informatie simpel uitleggen met behulp van een krachtige animatie. Raimke luistert, tekent en voor je het weet heb je de eerste schetsen v...

Rudy Beers RB-Media
Rudy Beers,

RB-Media

Meer projecten

Korte introductie betreft gerelateerde projecten

Mahrberg Group - Migam Global

Whiteboard animatie 'Wealth Insuring'

Den Heilige Eik

Een korte geanimeerde documentaire over Brabants erfgoed in opdracht van Provincie Noord-Brabant

Stel je vraag aan Raimke!

Bel of e-mail voor meer informatie over animaties, de lezing 'On(der)wijs onderschat' en trainingen. Raimke staat je graag te woord.

Raimke Groothuizen

Animatiefilmmaker, trainer, spreker

06 107 239 53 info@raimke.com Van maandag t/m vrijdag een reactie binnen 24 uur. Contact opnemen